6 grunde til din hjemmeside stinker

Okay, måske stinker din hjemmeside ikke ligefrem. Men der er altid plads til forbedringer, ikke? Vi støder på mange virksomheder der ikke opfatter deres hjemmeside som andet end et online visitkort. Du skal se din hjemmeside som en del af din virksomhed, hvor potentielle kunder fra hele verden har mulighed for et besøg 24/7. Det er da værd lige at give en tanke. En hjemmeside er ligesom en bil. Den skal vedligeholdes og tjekkes en gang i mellem. Måske er det tid til et eftersyn?

Her kommer i hvert fald 5 grunde til at det er ved at være på tide.

1. Designet passer ikke til den visuelle identitet

Din virksomheds farve er grøn, men din hjemmeside er sort/hvid eller måske er der blå knapper. Det skaber forvirring i den visuelle identitet. Designet skal hænge sammen med logo og andre elementer i identiteten. Som vi tidligere har nævnt i et indlæg om visuel identitet, er det vigtigt at hele virksomhedens identitet hænger sammen. Så det går ikke at man ikke kan afkode afsenderen af hjemmesiden. Måske er der et logo i hjørnet og teksten indikerer måske også hvem du er. Men helhedsindtrykket af hjemmesiden giver det overordnede indtryk for kunden.

2. Den er ikke mobilvenlig (responsiv)

Der har siden maj 2015 været flere søgninger på Google på mobil end på laptop. Det vil sige at de seneste 2-3 år har mobilen været det foretrukne medie til at browse på nettet. Er din hjemmesiden responsiv? Hvis en hjemmeside ikke automatisk tilpasser sig den skærm den vises på, og den kræver overarbejde med de 2 zoom fingre, kan det ødelægge brugeroplevelsen. I værste fald kan det jage en potentiel kunde skrigende bort.

3. Indholdet er forældet

En hjemmeside er dit talerør til kunderne. Sammen med dine sociale medier selvfølgelig. Mange søger ind på virksomheders hjemmeside for at finde info. Derfor bør indholdet være up to date. Hvis f.eks. dit seneste blogindlæg er fra 2015, der er et billede af en tidligere medarbejder, eller der er beskrevet et produkt som er udgået af sortimentet, gør det ikke gavn for nogen. Det kan også handle om links der ikke længere virker. En lose-lose situation og igen med til at skabe forvirring.

Man bør løbende lave tilrettelser omkring virksomheden, medarbejdere, kontaktinfo osv. Derfor er det også vigtigt at du selv kan rette hjemmesiden. Det handler næste punkt om.

4. Du kan ikke selv rette indhold

Mange hyrer et bureau til et nyt web design. Det er den rigtige måde at gøre det på, men man kan let havne i en situation hvor man er afhængig af bureauet. Nogle bruger et system der er knap så brugervenligt, men som de er ekperter i. Det er en god idé at have en tæt kontakt til dit web bureau når der skal foretages større ændringer. Men hvis du skal rette en enkelt tekst eller et billede, kan man ligeså godt gøre det selv. Og spare penge.

Hos Conexia bruger vi WordPress. WordPress er et brugervenligt system og desuden verdens mest brugte. Faktisk er næsten hver tredje hjemmeside i verden opbygget i WordPress. Når vi designer en hjemmeside laver vi en guide til hvordan du ændrer små ting. På den måde er du ikke dybt afhængig af os, selvom vi selvfølgelig altid er til rådighed. Derudover tilbyder vi en service aftale, så vi holder hjemmesiden fri for spam og hacking. Se mere her

5. Opbygningen skaber forvirring

Hjemmesidens opbygning har stor betydning for måden brugeren navigerer rundt på siden. Giver menupunkterne mening? Er det let og ligetil at finde relevant info, såsom kontakt? Det kan godt være du selv synes det er let nok at finde rundt, men nu handler det om kunden. En førstegangsbesøgende skal let afkode opbygningen og finde rundt på siden. Du kan let selv påvirke brugerens adfærd. Indsæt det vigtigste info på forsiden, så du er sikker på det bliver set. Gør brug af call-to-action knapper på alle sider. På den måde opfordrer du den besøgende til f.eks. at tage kontakt.

6. Langsom loading

En fejl der ofte bliver overset på hjemmesider er loading tid. Det skyldes ofte tunge billeder der tager lang tid at loade. Et hjemmesides indhold bør loade på under 2 sekunder, ellers vil man miste besøgende. Så kan hjemmesiden være nok så lækker at kigge på, men hvis det tager en krig at klikke rundt, hvad nytte gør det så?

Du kan teste din hjemmesides hastighed ved hjælp af Google PageSpeed Insights

Er du i tvivl om du skal have ny hjemmeside?
Hvad end det er tilrettelser eller et helt nyt design, er vi her for at hjælpe dig.

Kontakt os her

...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Pin It on Pinterest